Ayasofya Cami Oldu

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Böylece Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının önü açılmış oldu. Danıştay’ın gerekçesinde, Ayasofya’nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu belirtildi. Gerekçede, “Vakıf senedindeki cami vasfı dışında kullanımının ve başka bir amaca özgülenmesinin hukuken mümkün olmadığı sonucuna varılmıştır” denildi.

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya’nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Gelelim asıl konuya burayı müzeye çeviren heykelci zihniyet acaba hangi akıl ile hareket etmiş olabilir asıl sorulması gereken soru budur!

Şayet geçmişte böyle bir hata yapılmış olmasa böyle şeyler ile uğraşmak zorunda kalmazdı kimse.

Ama işte 80 senedir Atatürk ve heykeller üzerinden siyaset yapan ve hiç bir icraatı olmayan bir partiden ne beklenir ki?

Ayasofya nın müze olduğu seneler için birde imza sahte diye her yerde yazarlar yani bunlar şunu söylüyor atatürkün devlet üzerinde hiç bir yetkisi yok herşey ondan habersiz yapıldı!!… vay beee

Buna ahmaklar inanır çünkü ayasofya 1931 de ibadete bizzat atatürk emri ile kapatıldı.

Sadece Heykeller ve atatürk adını kullanarak senelerdir oy alan partinin peşinden gidenler ya paralı trollerdir veya dünyadaki en aptal ve ahmak kesimdir.

Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir